Olja in masla

Ekstra deviško kokosovo olje iz eko prid. 500 ml

Ekstra deviško kokosovo olje iz eko prid. 500 ml

9,99 €

Deviško hladno stiskano kokosovo olje je naravno in nehidrogenirano, nerafinirano in s certifikatom ekološko pridelano.

+ -

Opis

Podorobnosti

Kokosovo olje je olje najvišje kakovosti, ki se uporablja kot alternativa običajnim rastlinskim oljem. Je hladno stiskano EKSTRA deviško olje, ki je primerno tako da peko, cvrtje in kuhanje.

Kokosovo olje je iztisnjeno iz sadeža kokosove palme. Gre za telo stabilno olje, ki postane tekoče pri 24°C, pod to temperaturo pa je v trdnem stanju, bele barve in mu pravimo kokosovo maslo. Je zelo dolgo obstojno, tudi če ga ne hranimo v hladilniku.

Na trgu se pojavlja veliko kokosovih olj/masel, ki so brez vonja in okusa, kar kaže na to, da je kokosovo olje termično in kemično predelano. Kokosovo olje je olje najvišje kakovosti, saj je deviško hladno stiskano olje, ni hidrogenirano, je nerafinirano in ima certifikat ekološke pridelave. Tak postopek pridelave kokosu pusti rahel vonj po kokosu kar zgolj dokazuje njegovo kvaliteto.

Uporabljamo ga lahko kot dodatek k sladicam, smoothie-jem, namazom in omakam, za peko, cvrtje ali kuhanje, saj je olje zelo stabilno pri visokih temperaturah. Ker ekstra deviško kokosovo olje nima močnega ali specifičnega priokusa, je odlično za kuhanje, peko in cvrtje. Z njim lahko pripravljamo vse vrste jedi, ki ne bodo spremenile okusa, saj je kokosovo olje sladko in ima le blag in svež vonj po kokosu.

Kokosovo olje je zelo popularno tudi za kozmetične namene. Uporablja se za nego kože, las, za pripravo različnih mask in masaže.

POMEMBNO! Kokosovo olje = Kokosovo maslo

Uporaba ekstra deviškega kokosovega olja iz ekološke pridelave

Kokosovo olje se uporablja za sladice, smoothijem, namaze omake. Primeren je za peko, cvrtje in kuhanje kot tudi za kozmetične namene.

Sestavine: 100% ekološko hladno stiskano ekstra deviško kokosovo olje
Hranilna vrednost na 100 g: energija 903 kcal, maščobe 100 g (od tega nasičene 94.6 g, enkrat nenasičene 4.53 g, večkrat nenasičene 0.87 g), ogljikovi hidrati 0 g, beljakovine 0 g, prehrankse slanine 0 g, sol 0 g.

Poreklo: Šrilanka
Neto količina: 500 ml

EKO – pomeni, da ima izdelek certifikat Evrolist, ki zagotavlja, da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora, pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).

Dodatne lastnosti

Dodatne informacije

Narejeno v Sloveniji Ne
Velikost številčno Ne

Oznake

Tagi artikla

  • No tags connected to product

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.